طلاق غیابی

همانطور که میدانید متاسفانه آمار طلاق و جدایی در جامعه ما همه روزه درحال افزایش میباشد. این موضوع حاصل دلایل گوناگون و متعددی نظیر مشکلات اقتصادی، مشکلات فرهنگی و … است. بنابر تجربه کاری میتوان گفت امروزه متاسفانه بسیاری از افراد به ازدواج به چشم یک قرارداد و خرید و فروش نگاه میکنند. علی ایحال […]

شرایط طلاق غیابی

همانطور که میدانید متاسفانه آمار طلاق و جدایی در جامعه ما همه روزه درحال افزایش میباشد. این موضوع حاصل دلایل گوناگون و متعددی نظیر مشکلات اقتصادی، مشکلات فرهنگی و … است. بنابر تجربه کاری میتوان گفت امروزه متاسفانه بسیاری از افراد به ازدواج به چشم یک قرارداد و خرید و فروش نگاه میکنند. علی ایحال طلاق غیابی را میتوان یکی از مهمترین مباحث حقوق خانواده دانست که در شرایط خاصی محقق میگردد. ما در ادامه این مقاله به بررسی شرایط طلاق غیابی، طلاق غیابی از طرف زن و تعریف مرد غایب یا مفقود الاثر خواهیم نمود. همچنین شما عزیزان میتوانید با شماره وکیل طلاق غیابی در این صفحه ارتباط برقرار نمایید.

طلاق غیابی

به طور کلی ما در قانون طلاق، فرآیندی تحت عنوان طلاق غیابی نداریم. درواقع زمانی که طلاق در دادگاه بدون حضور یکی از طرفین صورت میپذیرد، عموم مردم به آن طلاق غیابی میگویند. این موضوع بیشتر در مواردی اتفاق می افتد که مرد یا زن خانه را بدون عذر موجه برای مدت معینی که در قانون پیش بینی شده ترک مینماید.

البته طبق تجربه در بیشتر موارد این مرد است که بدون دلیل موجه و به صورت ناگهانی زندگی مشترک را ترک کرده و زن را رها میکند. در چنین شرایطی معمولا زوج یا زوجه بعد از ترک منزل توسط همسرش اقدام به درخواست طلاق از دادگاه خانواده مینماید. دادگاه نیز بعد از بررسی ادله و مدارک خواهان طلاق و باتوجه به عدم حضور خوانده، اقدام به صدور رای غیابی خواهد نمود.

بنابراین ملاحظه میفرمایید که جدایی غیابی به جدایی گفته میشود که در آن رای طلاق به صورت حضوری صادر نشده است. علی ایحال همانطور که اشاره شد تحقق جدایی غیابی منوط به وقوع شرایط قانونی خاصی است. ما در بخش بعدی به بررسی شرایط طلاق غیابی میپرازیم لذا با ما همراه باشید.

شرایط طلاق غیابی

همانطور که اشاره کردیم طلاق غیابی در قانون ایران به موقعیتی اطلاق میشود که رای طلاق باتوجه به شرایط پیش بینی شده در قانون صادر شده باشد. این شرایط را میتوان از ماده 68 قانون آیین دادرسی مدنی استنباط نمود. ما در این زیر این شرایط را مورد بررسی قرار داده ایم.

  • یکی از زوجین در دادگاه طلاق و در وقت مقرر جهت رسیدگی حاضر نشده باشد.
  • ابلاغیه حضور در جلسه رسیدگی به دست شخص غایب نرسیده باشد.
  • درخصوص ابلاغیه الکترونیک، شخص غایب در دادگاه، ابلاغیه را باز نکرده و ندیده باشد.
  • شخص غایب در جلسه رسیدگی، هیچ گونه لایحه ای به دادگاه ارسال یا تقدیم نکرده باشد.
  • برای دادگاه محرز نشود که فرد غایب از جلسه دادگاه مطلع بوده است.

بنابراین میتوان نتیجه گرفت که چنانچه یکی از زوجین بدون اطلاع و آگاهی در جلسه دادگاه حاضر نشده و لایحه نیز ارسال نکرده باشد، طلاق غیابی صورت میگیرد.

طلاق غیابی از طرف زن

گفتیم که طلاق حق مرد است و ماده 1133 قانون مدنی نیز به صراحت بیان میدارد که برای طلاق از طرف زن، زوجه صرفا میتواند با وجود شرایط مقرر در مواد 1119، 1130، و 1129 قانون مدنی، از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید. به طور کلی چنانچه دوام زوجیت باعث عسر و حرج زن باشد، ایشان میتواند به حاکم شرع مراجعه و درخواست طلاق نماید.

بنابراین در صورتی که عسر و حرج زن در دادگاه خانواده ثابت شود، محکمه میتواند مرد را اجبار به طلاق کند. همچنین اگر به هر دلیلی اجبار مرد میسر و ممکن نباشد، زن به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود. براساس تبصره ماده 1130 قانون مدنی، عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی مشترک برای زن با مشقت همراه گردد. در این شرایط تحمل زندگی زناشویی برای زوجه سخت و غیر ممکن میگردد.

علی ایحال بند 1 ماده 1130 قانون مدنی درخصوص شرایط طلاق غیابی از طرف زن تعیین تکلیف نموده است. طبق این بند چنانچه مرد زندگی خانوادگی و مشترک را حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه ترک نماید، شرایط جدایی غیابی از طرف زن محقق میگردد.

در این صورت شرایط جدایی غیابی از طرف زن محقق شده و زوجه میتواند با ارائه مدارک و مستندات لازم از دادگاه صالح درخواست طلاق غیابی نماید. البته جدایی غیابی از طرف زن براساس ماده مذکور، منوط به این است که شوهر سابقا بندهای 8 و 11 شروط چاپی عقدنامه را امضا کرده باشد.

طلاق غیابی از طرف مرد

میدانیم که طلاق حق مرد بوده و زوج میتواند هر زمان که بخواهد زن خود را طلاق دهد. البته براساس ماده 1133 قانون مدنی این اختیار منوط به رعایت شرایط مقرر در آن قانون میباشد. مجموع این شرایط به صورت کلی زمانی محقق میگردد که مرد حق و حقوق زن را پرداخت نماید. مهریه، نفقه، اجرت المثل ایام زوجیت، حق تنصیف، حضانت و … از مهمترین حقوق زوجه به شمار می آیند.

علی ایحال ممکن است مرد از دادگاه درخواست طلاق نموده و زن در جلسه رسیدگی حاضر نشده و لایحه ای نفرستاده باشد. در این صورت طلاق غیابی از طرف مرد بوده و دادگاه خانواده اقدام به صدور رای حکم خواهد نمود. البته زن میتواند بعد از صدور رای نسبت و ظرف مهلت 20 روز از زمان ابلاغ نسبت به جدایی غیابی از طرف مرد اعتراض و واخواهی نماید.

توجه داشته باشید که مرد درصورتی که معسر باشد، میتواند تقاضای اعسار از پرداخت مهریه را نماید. در این صورت مرد بایستی نسبت به تقدیم دادخواست اعسار از پرداخت مهریه به همان شعبه صادر کننده رای بدوی طلاق اقدام نماید. در این موارد چنانچه مهریه قبلا توسط زن مطالبه نشده باشد، در صورت احراز و اثبات اعسار و عدم توانایی پرداخت یکجای مهریه، دادگاه این اختیار را دارد که مهریه را تقسیط نماید. درواقع تقسیط مهریه توسط دادگاه خانواده با ارائه ادله و مدارک مورد نیاز و شهادت شهود امکان پذیر میباشد.

مدارک طلاق غیابی

وکیل طلاق غیابی

وکیل طلاق غیابی قطعا بهترین گزینه برای انجام فرآیند این نوع جدایی میباشد. چراکه انواع طلاق به خصوص زمانی که یکی از زوجین حضور ندارد از پیچیدگیهای بسیار زیادی برخوردار است. بنابراین توصیه میشود حتما از خدمات وکیل طلاق غیابی تهران جهت گرفتن حکم جدایی استفاده نمایید. داشتن وکیل برای جدایی مزایای بسیار فراروانی داشته که ما در زیر به مهمترین آنها اشاره کرده ایم.

  • تنظیم دادخواست طلاق غیابی توسط وکیل متخصص.
  • تنظیم مدارک و اسناد مورد نیاز جهت ارائه به دادگاه خانواده.
  • مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی.
  • ثبت دادخواست در دفتر خدمات و تایید آن.
  • پیگیری پرونده در طول هفته.
  • شرکت در جلسه صلح و سازش شورای حل اختلاف.
  • شرکت در جلسات دادگاه محترم خانواده
  • ارائه دفاعیات مناسب حقوقی.
  • کاهش مدت زمان رسیدگی به پرونده و تسریع امور.
  • افزایش شانس پیروزی در پرونده جدایی غیابی.
  • آرامش خاطر زوجین و جلوگیری از استرس در هنگام جدایی.

وکلای طلاق معرفی شده در گروه حقوقی وکیل زوم با مهارت و شناخت کافی در زمینه های حقوقی و خانواده، میتوانند در این مسیر دشوار و تخصصی در کنار شما عزیزان بوده و به شما کمک نمایند. در زیر میتوانید بدون واسطه و به صورت مستقیم با شماره وکیل طلاق غیابی تماس گرفته و از خدمات ایشان استفاده نمایید.

تماس مستقیم با وکیل طلاق غیابی

همه روزه از ساعت 9 الی 23

مرد مفقود الاثر یا غایب

طبق قوانین جدید طلاق زمانی که مرد در مدت پیش بینی شده در قانون، مفقود الاثر یا غایب باشد، زن میتواند تحت شرایط مقرر طلاق غیابی بگیرد. درواقع ماده 1029 قانون مدنی درخصوص مرد غایب یا مفقود الاثر تعیین تکلیف نموده است. براساس این ماده هرگاه مردی 4 سال تمام غایب مفقودالاثر باشد، زن او میتواند تقاضای طلاق کند. در ادامه این ماده نیز آمده است که در این صورت حاکم با رعایت ماده 1023 او را طلاق خواهد داد.

درواقع به موجب ماده 1123 قانون مدنی، دادگاه زمانی میتواند حکم موت فرضی غایب را صادر کند که در یکی از جراید محل و یکی ‌از روزنامه های کثیرالانتشار تهران، اعلانی در سه دفعه متوالی و هر کدام به فاصله یک ماه منتشر کرده باشد. محکمه طبق این اعلان اشخاصی را که ممکن است از غایب خبری داشته‌ باشند دعوت مینماید که چنانچه خبری دارند به اطلاع آن مرجع برسانند. همچنین هرگاه یک سال از تاریخ اولین اعلان بگذرد و حیات غایب ثابت نشود حکم موت‌ فرضی او داده خواهد شد.

بنابراین میتوان نتیجه گرفت که چنانچه پس از گذشت ۴ سال تمام، هیچ اثر و نشانه ای و یا هیچ خبری از مرد نباشد، مفقودالاثر شناخته میشود. در این حالت زوجه این اختیار را دارد که پس از اثبات مفقوالاثر بودن شوهر و پس از تشریفات قانونی لازم شامل نشر آگهی در یکی روزنامه های کثیرالانتشار تهران و … از شوهر خود طلاق غیابی بگیرد. لازم به توضیح است که نشر آگهی پیش بینی شده در قانون طلاق برای پیدا شدن شوهر یا رسیدن خبری از ایشان صورت میگیرد.

زمان طلاق غیابی چقدر طول میکشد؟

یکی از پرسشهایی که همواره زوجین مطرح میکنند این است که طلاق غیابی از طرف زن یا مرد چقدر طول میکشد. بدیهی است که مدت زمان رسیدگی و تصمیم گیری درخصوص جدایی غیابی، تحت تاثیر عوامل و معیارهای گوناگونی میباشد. از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر زمان این نوع جدایی میتوان به مبنای درخواست طلاق غیابی و وضعیت پرونده و کیس مورد نظر اشاره کرد.

یکی دیگر از معیارهای مهم و تاثیرگذار در خصوص این که زمان طلاق غیابی چقدر طول میکشد، بحث اعتراض یا عدم اعتراض به آرای صادره از مراجع خانواده اشاره کرد. طبیعتا این اعتراض میتواند از جانب خواهان یا خوانده دعوی صورت گیرد. البته در بیشتر موارد که رای بدوی به صورت غیابی صادر میشود، مرد در مراحل بعدی رسیدگی نیز حضور پیدا نکرده و اعتراضی به حکم طلاق نمیکند.

علی ایحال بایستی اذعان داشت که طلاق در عین دشواری، از طولانی ترین پرونده های حال حاضر در محاکم خانواده نیز میباشد. درواقع میتوان گفت که مدت زمان طلاق غیابی ممکن است به طور میانگین 4 الی 12 ماه به طول بیانجامد. بدیهی است که همانطور که گفتیم عوامل مختلفی میتواند این مدن زمان را کاهش یا افزایش بدهد.

توجه داشته باشید که وکیل طلاق غیابی میتواند این زمان را تا جایی که امکان دارد تقلیل دهد. درواقع حتی در برخی موراد امکان گرفتن جدایی غیابی در یک ماه نیز با داشتن وکیل وجود دارد. بنابراین ملاحظه میفرمایید که برای پاسخ به این که طلاق غیابی از طرف زن یا مرد چقدر طول میکشد بایستی موضوعات متعددی را مورد بررسی قرار داد.

مدارک طلاق غیابی

همانطور که گرفتن حکم این نوع جدایی منوط به داشتن شرایط خاصی میباشد، مدارک مورد نیاز برای طلاق غیابی نیز بایستی بایستی مورد توجه خواهان قرار گیرد. ما در زیر به مهمترین مدارک طلاق غیابی اشاره کرده ایم لذا با ما همراه باشید.

  • اصل و کپی مصدق شناسنامه زوجه.
  • اصل و کپی تصدیق شده کارت ملی زن.
  • اصل یا رونوشت برابر با اصل سند ازدواج.
  • مدارک و مستندات مثبته غیبت یا ترک منزل توسط شوهر.
  • وکالتنامه دادگستری در صورت انجام طلاق توسط وکیل.

هزینه‌های طلاق غیابی

فرآیند جدایی قطعا هزینه بر بوده و هر نوع طلاقی نیز هزینه های مربوط به خود را دارد. البته که هزینه مشخصی را نمیتوان برای جدایی غیابی یا دیگر انواع طلاق درنظر گرفت. شاید بتوان گفت که یک بخش قابل توجهی از هزینه طلاق غیابی مربوط به گرفتن وکیل میباشد. هزینه وکیل طلاق غیابی نیز باتوجه به مهارت و تجربه هر وکیل متفاوت و متغیر خواهد بود.

البته که محل یا شهر متقاضیان طلاق نیز میتواند در هزینه وکیل طلاق غیابی تاثیرگذار باشد. همچنین هزینه های دیگری نیز وجود دارد که از جمله میتوان به هزینه های دادرسی، هزینه دفتر خدمات الکترونیک قضایی و سایر هزینه های طرح دعوی نظیر تنظیم دادخواست و … نام برد. درواقع حتی اگر متقاضی وکیل نگیرد، باز هم باید هزینه های دادرسی و مشاوره ای و … را پرداخت نماید.

گروه حقوقی وکیل زوم با معرفی بهترین وکلای متخصص و با‌تجربه در تهران و سراسر ایران، آماده ارائه خدمت مختلف حقوقی به شما همراهان عزیز میباشد. با کمک گرفتن از وکیل طلاق تهران میتوانید در زمان بروز مشکل در زندگی زناشویی به راحتی مشکلات حقوقی و خانوادگی خود را حل و فصل نمایید. در این صورت با صرف هزینه ای اندک، پروسه طلاق را به متخصص این کار سپرده و با آرامش و به دور از استرس از همسرتان جدا خواهید شد.

اعتراض به رای جدایی غیابی

اکنون میدانیم که در برخی موارد ممکن است حکم طلاق حضوری نبوده و به صورت غیابی صادر شود. در این صورت شخص غایب و همچنین شخصی در که در دادگاه حاضر بوده میتوانند نسبت به رای اعتراض نمایند. ما در ادامه این بخش از مقاله به بررسی نحوه اعتراض به رای طلاق غیابی میپردازیم لذا با ما همراه باشید.

  • شخص غایب میتواند ظرف مهلت 20 روز از زمان ابلاغ رای طلاق غیابی، نسبت به آن واخواهی نماید. این اعتراض در همان شعبه صادرکنند رای بدوی طلاق مورد رسیدگی مجدد قرار میگیرد. البته واخواهی از رای طلاق صرفا برای شخصی امکان دارد که در جلسه رسیدگی دادگاه غایب بوده است.
  • رای طلاق غیابی بعد از گذشت مهلت 20 روز پیش بینی شده در قانون جهت واخواهی و یا زمانی که دادگاه بدوی مجددا رای صادر میکند نیز قابل اعتراض است. در این صورت هر یک از زوجین میتواند ظرف مهلت 20 روز از زمان ابلاغ حکم طلاق، نسبت به آن تجدیدنظرخواهی نماید.
  • بعد از حکم دادگاه تجدیدنظر درخصوص طلاق نیز امکان اعتراض به آن وجود دارد. در این مرحله نیز هم شخص غایب و هم شخصی که در دادگاه حاضر بوده میتواند نسبت به رای طلاق، فرجام خواهی نماید. فرجام خواهی طلاق نیز بایستی ظرف مهلت 20 روز از زمان ابلاغ انجام شود.

ملاحظه میفرمایید که دعوی طلاق از پرونده هایی بوده که زمان دادرسی آن بسیار طولانی تر از سایر دعاوی خانواده میباشد. بنابراین توصیه میشود در این مسیر سخت و پیچیده حتما از یک وکیل طلاق غیابی کمک بگیرید.

مهمترین نکات

همانطور که تاکنون متوجه شده اید جدایی غیابی پیچیدگیهای حقوق و خاص خود را دارد. بنابراین سعی کردیم در زیر به بررسی مهمترین نکات طلاق غیابی در قانون جدید بپردازیم تا شما عزیزان آگاهی بیشتری از این نوع جدایی کسب نمایید.

  • ممکن است که زوجه وکالتنامه و حق طلاق داشته باشد که در این صورت زن نیز میتواند با گرفتن وکیل طلاق، حق خود را اعمال کرده و به صورت غیابی از همسرش جدا شود. البته در این صورت طلاق بدون حضور مرد انجام میگردد ولی رای طلاق غیابی نخواهد بود. بنابراین امکان فرجام خواهی از رای طلاق در این حالت وجود ندارد.
  • در صورت غیب زوج بیش از ۴ سال، زن میبایست 3 نوبت آگهی در جراید محلی و کثیرالانتشار با فاصله یک ماه منتشر نموده و بعد از 1 سال از اولین اعلان، بخ صورت غیابی از شوهرش جدا شود.
  • درخصوص مدت زمان ترک خانه توسط شوهر، شرایط طلاق غیابی در صورتی محقق میگردد که مرد به مدت ۶ ماه متوالی یا در 1 سال جمعا به مدت ۹ ماه متناوب منزل را ترک نماید.
  • مدت زمان اعتراض به حکم جدایی از نوع غیابی جمعا 60 روز میباشد که شامل واخواهی، تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی خواهد بود.
  • درصورتی که مرد غایب، مفقود الاثر و یا مجهول المکان باشد، حضانت فرزند یا فرزندان پس از جدایی غیابی با زن میباشد.

سخن پایانی

تیم وکیل زوم با استفاده از بهترین وکلای تهران، مجرب و مورد اعتماد آماده ارائه بهترین خدمات خانواده و طلاق به شما عزیزان میباشد. همچنین چنانچه که مایل به پرداخت حق الوکاله نیستید میتوانید بدون پرداخت حق الوکاله وکیل طلاق غیابی تهران از خدمات تیم ما استفاده کنید. در این صورت تنها با پرداخت مبلغ لازم در طول روند رسیدگی و تمام مراحل طلاق غیابی از خدمات وکیل بهره مند خواهید شد. این خدمات شامل تنظیم دادخواست، تنظیم لایحه، مشاوره و غیره به طور دائم و تحت نظر وکیل طلاق تهران میباشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع که شرایط طلاق غیابی چیست، طلاق غیابی از طرف زن، طلاق غیابی از طرف مرد، هزینه و مدارک طلاق غیابی و … میتوانید با وکلای معرفی شده در وبسایت وکیل زوم تماس گرفته و از خدمات ایشان استفاده نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا