هزینه طلاق

طلاق اعم از طلاق توافقی، طلاق از طرف زوج و طلاق از طرف زوجه، قطعا از مهمترین مراحل زندگی زوجین میباشد. تاثیرات طلاق تا مدتها و شاید تا همیشه در زندگی زن و مرد جداشده وجود خواهد داشت. بنابراین آگاهی از روند طلاق برای زوجین از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور کلی هزینه طلاق […]

هزینه وکیل طلاق

طلاق اعم از طلاق توافقی، طلاق از طرف زوج و طلاق از طرف زوجه، قطعا از مهمترین مراحل زندگی زوجین میباشد. تاثیرات طلاق تا مدتها و شاید تا همیشه در زندگی زن و مرد جداشده وجود خواهد داشت. بنابراین آگاهی از روند طلاق برای زوجین از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور کلی هزینه طلاق فوری در تهران و یا هزینه طلاق توافقی و یا از طرف زن و مرد بستگی به عوامل مختلفی دارد. همچنین سابقه و مهارت وکیل طلاق نیز در میزان حق الوکاله جدایی تاثیرگذار است. چراکه قطعا انتخاب یک وکیل مجرب و کارکشته، میتواند در روند طلاق و جدایی، تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد. ما در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد که هزینه طلاق چقدر است؟ همچنین در ادامه به بررسی هزینه وکیل طلاق در سال 1403 و هزینه دادرسی نیز خواهیم پرداخت.

هزینه وکیل طلاق تهران

اساسا هزینه وکیل طلاق در تهرانو یا سایر شهرهای ایران بستگی به موضوعات گوناگونی دارد. البته توجه داشته باشید که حق الوکاله و هزینه وکیل طلاق، جدای از سایر هزینه های دادرسی میباشد. هزینه ثبت دادخواست، هزینه مشاوره، هزینه اجرای صیغه در دفترخانه یا محضر و … از مهمترین هزینه های جدایی به حساب می آید.  

بدیهی است که حق الوکاله و هزینه وکیل طلاق برحسب نوع طلاق درخواستی، متفاوت میباشد. به عبارت دیگر هزینه وکیل طلاق، باتوجه به نوع طلاق اعم از طلاق توافقی، طلاق از جانب مرد و طلاق از جانب زن متغیر است. همانطور که گفته شد سابقه و مهارت وکیل دادگستری نیز موقعیت در برآورد هزینه های وکیل تاثیرگذار است. از طرفی طبیعی است که هزینه وکیل طلاق در تهران از حق الوکاله وکیل در سایر شهرهای ایران بیشتر خواهد بود.

به طور کلی میتوان گفت که وکلای دادگستری برای وکالت در طلاق توافقی، حق الوکاله و هزینه کمتری نسبت به طلاق یک طرفه دریافت میکنند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که درکل هزینه طلاق توافقی کمتر از هزینه طلاق یک طرفه است. از طرف دیگر طبیعی است که هزینه وکیل در کلانشهرهای ایران بالاتر از هزینه وکیل در سایر شهرهاست.

هزینه طلاق در سال 1403 چقدر است؟

همانطور که اشاره شد هزینه طلاق در سال 1403 متشکل از دو بخش عمده حق الوکاله وکیل پایه یک دادگستری و سایر هزینه های دادرسی و اداری طلاق است. حق الوکاله وکیل طلاق در سال 1403 از 8 میلیون تومان تا 30 میلیون تومان متغیر است. البته توجه داشته باشید که مبلغ مذکور صرفا برای گرفتن یک وکیل طلاق میباشد. لذا بدیهی است که چنانچه زوجین قصد گرفتن دو وکیل طلاق داشته باشند، مبلغ حق الوکاله بالاتر میرود.

هزینه ثبت دادخواست طلاق در سال 1403 نیز، حدودا از 300 تا 500 هزار تومان میباشد. هزینه مشاوره طلاق نیز غالبا در ازای هر جلسه مشاوره، حدودا 100 هزار تومان میباشد. هزینه ثبت طلاق در محضر در سال 1043 نیز بسته به نوع طلاق، متفاوت بوده و از 2 الی 5 میلیون تمومان تعیین میگردد. بنابراین در مجموع، هزینه طلاق در سال 1403 میتواند از 10 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان متغیر باشد.

هزینه طلاق توافقی

طلاق توافقی بهترین و سریعترین راهکار برای طلاق است. در این نوع طلاق، زوجین در خصوص اصل جدایی و طلاق و سایر امور فرعی و مربوطه توافق دارند. این توافقات بایستی شامل کلیه امور مربوطه نظیر مهریه، نفقه، جهیزیه، حق تنصیف، حضانت فرزند، اجرت المثل ایام زوجیت و … باشد. بنابراین طبیعی است که در این نوع طلاق، روند رسیدگی و حل و فصل پرونده طلاق زودتر میسر میشود.

حق الوکاله و هزینه وکیل طلاق توافقی در تهران نیز بستگی به موارد مختلفی دارد. در کل میتوان گفت که سابقه و مهارت وکیل دادگستری، شهر محل اقامت زوجین و … از مهمترین موارد تاثیرگذار در هزینه طلاق توافقی است. درواقع بدیهی است که وکلای باسابقه و متبحر معمولا هزینه بیشتری دریافت خواهند نمود. همچنین میزان حق الوکاله وکیل طلاق در کلانشهرها نیز بالاتر از میزان حق الوکاله وکلا در سایر شهرهاست.

درمجموع میتوان گفت که حق الوکاله و هزینه طلاق توافقی در ایران از 8 تا 22 میلیون تومان متغیر خواهد بود. در نظر داشته باشید که درصورتی که زن و مرد هر دو بخواهند وکیل بگیرند این مبلغ بالاتر میرود. علی ایحال با احتساب هزینه های دادرسی و اداری و محضری، میتوان گفت هزینه طلاق توافقی حدودا از مبلغ 10 الی 25 میلیون تومان تعیین میگردد.

هزینه طلاق فوری در تهران

طلاق سریع به جدایی گفته میشود که در آن زوجین با مراجعه به وکیل متخصص، در سریعترین زمان ممکن و زیر 10 روز موفق به اخذ رای از دادگاه و اجرای صیغه در دفترخانه میشوند. بنابراین طبیعی است که هزینه این نوع جدایی از هزینه سایر جداییها بیشتر باشد. البته این نوع جدایی به صورت توافقی بوده و فرق آن فقط در سرعت انجام امور است.

به طورکلی هزینه طلاق فوری در تهران میتواند از 8 الی 20 میلیون تومان متغیر میباشد. البته با احتساب کلیه هزینه ها، هزینه این نوع جدایی به چیزی حدود 20 الی 40 میلیون تومان میرسد. البته درنظر داشته باشید که شما همراهان عزیز میتوانید با پرداخت هزینه طلاق فوری، در هر کجای ایران که باشید، حتی بدون حضور در تهران، از خدمات تیم وکیل زوم درخصوص طلاق فوری در تهران استفاده نمایید. 

علی ایحال این نوع جدایی بسار سخت بوده و صرفا توسط بهترین وکلای متخصص انجام میشود. مزایای این نوع جدایی نیز بسیار زیاد بوده و بهترین راهکار برای جدایی به صورت توافقی میباشد.

هزینه طلاق از طرف زن

همانطور که اشاره کردیم هزینه وکیل طلاق از طرف زن با طلاق توافقی متفاوت میباشد. به طور کلی هزینه طلاق از طرف زن نسبت به طلاق توافقی بالاتر است. درواقع طلاق یکطرفه همانطور که از اسمش پیداست، یکی از زوجین، بدون توافق همسرش، از دادگاه درخواست طلاق میکند. بدیهی است که در طلاق از طرف زن، روند طلاق بسیار پیچیده تر و سخت تر میباشد.

از طرف دیگر مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق یکطرفه چندین برابر طلاق توافقی است و مدت زمان بیشتری به طول می انجامد. همچنین در این نوع طلاق، معمولا پرونده در مرحله تجدیدنظرخواهی و مرحله فرجام خواهی نیز مطرح و رسیدگی میشود. چراکه یکی از زوجین راضی به طلاق نبوده و غالبا به آرای صادره از دادگاه خانواده اعتراض میکند.

بنابراین این موضوع که هزینه و حق الوکاله وکیل طلاق در دعاوی طلاق یک طرفه بیشتر از طلاق توافقی بوده یک امر طبیعی است. درواقع یک وکیل طلاق بایستی مدت زمان بیشتری جهت به سرانجام رساندن این نوع پرونده طلاق صرف نماید.

از طرف دیگر به دلیل سختی این پرونده ها، حق الوکاله وکیل نیز قائدتا بایستی بیشتر باشد. همچنین در این نوع طلاق نیز، هزینه دریافتی توسط وکلای دادگستری در کلانشهرها بالاتر از سایر شهرهاست. درضمن میزان تجربه و مهارت وکیل نیز در طلاق یکطرفه همانند طلاق توافقی، بسیار تاثیرگذار میباشد.

در یک نگاه کلی میتوان گفت که هزینه طلاق از طرف زن مبلغی بین مبلغ 12 الی 40 میلیون تومان میباشد. البته این مبلغ صرفا هزینه وکیل بوده و هزینه های دادرسی و اداری نیز بایست لحاظ گردد. درواقع کل هزینه طلاق از طرف زن در ایران و تهران میتواند بین مبلغ 15 میلیون تومان الی 50 میلیون تومان باشد.

هزینه طلاق از طرف مرد

چنانچه بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم میتوان گفت که هزینه وکیل طلاق از طرف مرد همانند طلاق از جانب زن میباشد. بنابراین به طور کلی هزینه طلاق از طرف مرد نسبت به طلاق توافقی نیز بالاتر است. درواقع همانطور که گفتیم در طلاق از طرف مرد و یا از جانب زن، روند طلاق بسیار پیچیده تر و سخت تر میباشد.

از طرف دیگر مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق از طرف مرد نیز چندین برابر طلاق توافقی بوده و مدت زمان بیشتری به طول خواهد انجامید. همچنین در این نوع طلاق، مانند طلاق از طرف زن، معمولا پرونده در مراحل تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی نیز مطرح و رسیدگی خواهد شد.

از طرف دیگر به دلیل پچالشهای این نوع پرونده ها، هزینه و حق الوکاله وکیل نیز قائدتا بایستی بالاتر باشد. همچنین همانطور که اشاره شد، در طلاق از طرف مرد، هزینه دریافتی توسط وکلای دادگستری در کلانشهرها بالاتر از سایر شهرها خواهد بود. مضافا اینکه میزان تجربه و مهارت وکیل نیز در طلاق از طرف مرد همانند طلاق توافقی، بسیار تاثیرگذار میباشد.

در یک نگاه کلی میتوان گفت که هزینه طلاق از طرف مرد مبلغی بین مبلغ 12 الی 35 میلیون تومان میباشد. البته این مبلغ فقط هزینه وکیل بوده و هزینه های دادرسی و دفتر خدمات نیز بایست لحاظ گردد. درواقع کل هزینه طلاق از طرف مرد در تهران و سراسر ایران میتواند بین مبلغ 15 میلیون تومان الی 40 میلیون تومان باشد.

هزینه طلاق غیابی

طلاق غیابی به طلاقی گفته میشود که یکی از زوجین در کلیه جلسات رسیدگی شرکت نکند. در این صورت دادگاه خانواده، رای طلاق غیابی صادر میکند. درواقع به همین دلیل است که به این نوع طلاق، طلاق غیابی میگویند. طلاق غیابی بیشتر در حالتی اتفاق می افتد که مرد یا زن منزل مشترک را ترک میکند. البته در بیشتر موارد نیز این مرد است که اقدام به ترک منزل مینماید.

علی ایحال هزینه و حق الوکاله طلاق غیابی نیز بیشتر از هزینه و حق الوکاله وکیل برای جدایی توافقی میباشد. از طرفی محل طلاق که در کلانشهرها باشد یا سایر شهرستانها و همچنین سابقه و تخصص وکیل طلاق نیز در میزان حق الوکاله وکیل طلاق تاثیرگذار است. به طور کلی هزینه وکیل طلاق غیابی میتواند از 10 الی 45 میلیون تومان متغیر باشد.

البته این هزینه صرفا حق الوکاله وکیل دادگستری است. به این مبلغ بایستی هزینه های ثبت دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، شرکت در جلسات مشاوره، شرکت در جلسات داوری، ثبت صیغه طلاق در دفترخانه یا محضر و … را نیز اضافه نمود. در مجموع میتوان گفت که هزینه طلاق غیابی در سال 1403 چیزی حدود 15 الی 50 میلیون تومان میباشد.

جدول هزینه های طلاق در سال 1403

طلاق توافقی

(میلیون تومان)
10 الی 25
  • هزینه وکیل
  • هزینه دادرسی
  • هزینه مشاوره
  • هزینه داوری
  • هزینه محضر

طلاق از طرف زن

(میلیون تومان)
15 الی 50
  • هزینه وکیل
  • هزینه دادرسی
  • هزینه مشاوره
  • هزینه داوری
  • هزینه محضر

طلاق از طرف مرد

(میلیون تومان)
15 الی 40
  • هزینه وکیل
  • هزینه دادرسی
  • هزینه مشاوره
  • هزینه داوری
  • هزینه محضر

طلاق فوری

(میلیون تومان)
20 الی 50
  • هزینه وکیل
  • هزینه دادرسی
  • هزینه مشاوره
  • هزینه داوری
  • هزینه محضر

هزینه طلاق در سال 1403 شامل چه مواردی میشود؟

هزینه طلاق در سال 1403 شامل هزینه های متعددی میشود که ممکن است زوجین یا یکی از آنها آنها را پرداخت نماید. همچنین برخی از این هزینه ها اجباری و برخی دیگر اختیاری میباشد. ما در زیر به طور خلاصه و تیتروار به معرفی مهمترین هزینه های جدایی در ایران میپردازیم لذا با ماه همراه باشید.

  • هزینه وکیل دادگستری متخصص در امر جدایی
  • هزینه تنظیم دادخواست مناسب
  • هزینه تنظیم لوایح دفاعی مناسب پرونده
  • هزینه جلسات مشاوره خانواده
  • هزینه داوری در دادگاه خانواده
  • هزینه ثبت دادخواست مناسب
  • هزینه ثبت صیغه طلاق در محضر یا دفترخانه
  • هزینه های رفت و آمد به دادگاه خانواده

مراحل طلاق بدون وکیل چگونه است؟

چنانچه زوجین یا یکی از آنها تصمیم به جداشدن و طلاق داشته باشد میتواند راسا اقدام نماید. در این صورت متقاضی طلاق بایستی به انواع طلاق و انواع آن آگاهی داشته و از صفر تا صد، مراحل طلاق را بدون وکیل انجام دهد. بدیهی است که این مراحل بدون حضور وکیل، طولانی تر خواهد بود و حتی چند مرحله نیز به آن اضافه خواهد شد.

شاید در ابتدا اینگونه به نظر برسد که مبلغ و هزینه های جدایی بسیار زیاد است. این درحالی است که فرآیند طلاق به قدری پیچیده و دشوار است که بهتر است این هزینه ها را پرداخت نمایید. چراکه کوچکترین اشتباهی میتواند منجر به اطاله دادرسی در پرونده طلاق شده و هزینه های اضافی به بار آورد.

درضمن موضوع طلاق به حدی حساس و تخصصی بوده که یک کلمه اشتباه میتواند بار حقوقی متفاوتی به همراه داشته باشد. بنابراین با یک اشتباه حق و حقوق قانونی یکی از طرفین میتواند از بین برود و ضایع شود. لذا همواره به عزیزان توصیه میشود قبل از هرگونه اقدامی با یک وکیل طلاق مشورت نموده و از خدمات ایشان استفاده کنید.

هزینه تنظیم و ثبت دادخواست جدایی چقدر است؟

به طور جداگانه میتوان گفت هزینه تنظیم دادخواست طلاق از 500 هزار تومان الی 2 میلیون تومان میباشد. از طرفی هزینه ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نیز، چیزی حدود 300 الی 500 هزار تومان است. لذا میتوان گفت که در مجموع هزینه تنظیم و ثبت دادخواست طلاق در ایران چیزی حدود 800 هزار تومان الی 2 میلیون و 500 هزار تومان متغیر میباشد. 

به طور کلی در مواردی ممکن است که زوجین یا یکی از آنها، نیاز به تنظیم دادخواست طلاق توسط وکیل دادگستری داشته باشد. یکی از این موارد زمانی است که زوجه وکالت در طلاق دارد. در این مورد زن حتما بایستی وکیل بگیرد. در این حالت وکیل پایه یک دادگستری اقدام به تنظیم و ثبت دادخواست طلاق خواهد نمود. بنابراین زوجه هزینه اضافی بابت تنظیم و ثبت دادخواست پرداخت نخواهد کرد.

مورد دیگر حالتی است که زوجین یا یکی از آنها، قصد جدایی و طلاق از همسر خود را دارد ولی مایل به گرفتن وکیل نیست. در این موارد زوجه میتواند بدون گرفتن وکیل و پرداخت حق الوکاله وکیل اقدام به ثبت طلاق نماید. اما توجه داشته باشید که در این موارد نیز بهتر است از خدمات یک وکیل دادگستری طلاق استفاده نمایید. این خدمات میتواند شامل مشاوره طلاق، تنظیم دادخواست طلاق و … باشد.

مراحل طلاق بدون وکیل شامل چه مواردی میشود؟

  • ثبت نام در سامانه تصمیم: در اولین مرحله، زوجین یا یک از آنها بایستی در سامانه تصمیم ثبت نام کند. این سامانه درخصوص مشاوره های قبل از طلاق، اقدام به نوبت دهی میکند. زوجین جهت ثبت دادخواست طلاق ابتدا بایستی گواهی عدم انصراف از طلاق صادره از مراکز مشاوره مذکور را اخذ نمایند.
  • شرکت در جلسات مشاوره خانواده: درواقع زوجین جهت اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق، میبایست در جلسات مشاوره خانواده مراکز مربوطه شرکت نمایند. حداقل جلسات مشاوره برای زن و مرد تعداد ۵ جلسه مشاوره میباشد. لازم به توضیح است که این جلسات به منظور بررسی اختلافات زوجین و همچنین تلاش برای سازش فیمابین طرفین برگذار میشود. البته میتوان گفت معمولا این جلسات بیهوده و ناکارآمد بوده و زوجین از قبل تصمیم خود را گرفته اند. هزینه مشاوره نیز توسط خود مراکز مربوطه تعیین میگردد. این هزینه میتواند حسب محل سکونت زوجین و مرکز مشاوره مربوطه متغیر باشد.
  • دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق: چنانچه مراکز مشاوره نیز قادر به سازش میان زوجین نباشند اقدام به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق خواهند نمود.
  • تنظیم دادخواست طلاق: در این مرحله بایستی دادخواست طلاق تنظیم شود. زن و شوهر درخصوص تنظیم دادخواست میتوانند از خدمات یک وکیل طلاق استفاده نمایند. قطعا تنظیم یک دادخواست مناسب از اهمیت زیادی برخوردار بوده و کوچکترین اشتباهی میتواند روند رسیدگی به پرونده را با مشکل اساسی مواجه کند.
  • ثبت دادخواست طلاق: بعد از همه این مراحل زوجین میبایست هزینه های دادرسی را پرداخت کرده و نسبت به تایید و ثبت دادخواست اقدام نمایند.
  • حضور در جلسه شورا: درحال حاضر پروند های طلاق ابتدا به شورای حل اختلاف صالح ارسال میشود. درواقع شورای حل اختلاف برای بار دیگر تلاش میکند میان زوجین سازش برقرار کند. متاسفانه این مرحله نیز غالبا بیهوده بوده و تاثیری بر تصمیم طرفین ندارد.
  • حضور در جلسات دادگاه: در این مرحله دادگاه خانواده وقت رسیدگی تعیین و طرفین یا وکلای آنها را جهت حضور در جلسه رسیدگی دعوت و احضار میکند.
  • انتخاب داور و حضور در جلسات داوری: زوجین پس از موافق دادگاه خانواده، بایستی داور خود انتخاب کرده و در جلسات داوری شرکت نمایند.
  • اخذ رای لازم الاجرا: قاضی محترم با بررسی دادخواست و اظهارات طرفین و گواهی داوری و … اقدام به صدور رای شایسته مینماید. بنابراین بعد از صدور دادنامه طلاق، زوجین بایستی به دادگاه مراجعه کرده تا رای طلاق لازم الاجرا را اخذ نمایند.
  • حضور در محضر یا دفترخانه طلاق: زوجین میبایست جهت جاری نمودن صیغه طلاق، به محضر یا دفترخانه ازدواج و طلاق مربوطه مراجعه کنند. دفتر طلاق با دریافت هزینه های مربوطه، اقدام به ثبت صیغه طلاق مینماید.

وکیل طلاق

هزینه جدایی همیشه جزو موضوعات مهمی بوده که زن و مرد در زمان طلاق و جدایی با آن چالش داشته اند. گفتیم که یکی از مهمترین هزینه های جدایی، بحث هزینه وکیل طلاق میباشد که بایستی در کنار هزینه دادرسی و … به آن توجه نمود.

به همین دلیل بهتر است قبل از هر اقدامی با یک وکیل تهران و با تجربه و متخصص در امور مربوطه مشورت نمایید. چرا که طرح دعوی و تنظیم لوایح اشتباه و نادرست ممکن است به گونه ای به روند رسیدگی آسیب بزند که دیگر امکان تصحیح آن به هیچ عنوان نباشد. تیم حقوقی وکیل زوم با استفاده از بهترین وکلای تهران، مجرب و مورد اعتماد آماده ارائه بهترین خدمات حقوقی به شما عزیزان می باشد.

همچنین در صورتی که مایل به پرداخت حق الوکاله نیستید می توانید بدون پرداخت حق الوکاله وکیل از خدمات تیم ما استفاده کنید.

در این صورت صرفا با پرداخت مبلغ لازم در طول روند رسیدگی و تمام مراحل دادرسی از خدمات وکیل پایه یک دادگستری بهره مند خواهید گردید. این خدمات شامل تنظیم دادخواست، تنظیم لایحه، مشاوره و غیره به طور دائم و تحت نظر وکیل تهران می باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع که هزینه طلاق در سال 1403 چقدر است، هزینه وکیل طلاق و هزینه طلاق از طرف زن و مرد و همچنین اطلاعاز هزینه طلاق توافقی و … میتوانید با وکلای معرفی شده در وبسایت وکیل زوم تماس گرفته و از خدمات حقوقی ایشان استفاده نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا